Haber

El Nino kakao hasadını vurdu

İSTANBUL (IGFA) – Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız, çikolata üretiminin ana hammaddesi olan kakaonun, hasattaki verimsizlik nedeniyle çikolata üretimini olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Yıldız: “Verimsiz hasat nedeniyle Batı Afrika’daki kakao arzı azalacak. Düşük arz, bizim gibi çikolata üreticilerinin hammadde tedarik etmesini zorlaştırabilir ve stoklar üzerinde baskı oluşturabilir. İstemediğimiz bir diğer sonuç da yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalacağımızdır.” Elif Aslı Yıldız, bu artışın hammaddeden son tüketiciye kadar uzanabileceğine değinerek, “Ancak her zaman olduğu gibi en lezzetli ve en uygun fiyatlı çikolataları tüketicilerimize sunacağız. Ürün kalitesinden ödün vermeden en iyi çikolataların keyifle tüketilmesini sağlayacağız” dedi.

“ÇİKOLATA FİYATLARININ DENGEDE TUTULMASI İÇİN HER ÇALIŞMAMIZI GÖSTERECEĞİZ”

Dünyayı sarsan yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan arz ve diğer sorunlar çikolata üretimini de etkiledi. Çikolatanın ana maddesi olan kakaonun fiyatı şu anda son 46 yılın en yüksek seviyesi olan 3.160 $/ton seviyesinde işlem görüyor. Bu da geçen ekim ayına göre yüzde 40’lık bir fiyat artışı anlamına geliyor. El Nino hava olayı nedeniyle bu yıl kakao üretiminde önemli bir düşüş yaşanıyor. Bu da çikolata fiyatlarının artmasında bir etken. Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız: “Hammadde temini zorlaştığı için fiyat artışı olabilir. Sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi ve müşteri memnuniyeti odaklı politikalarımızla çikolata fiyatlarını dengede tutmak için elimizden geleni yapacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu